Inima de Caine

Inima de Caine

24 February
Saturday 19:00
Teatrul Coquette
50 lei
Add to favorites

Descrierea evenimentului


Spectacolul Inimă de câine este parte a proiectului Gândește liber! - o pledoarie pentru gândirea critică, proiect finanțat de către UNITER.

Spectacolul nostru Inimă de câine, după capodopera lui Mihail Bulgakov, se adresează tuturor. Avem credința că va cuceri toate categoriile de public, prin forța sa tragi-comică și prin mesajul său atât de actual, mai ales pentru tinerii care nu au trăit în comunism și nu au avut de a face cu modalitățile de manipulare-intimidare pe care le profesa acel sistem, sistem care continuă, sub alte forme de maniplare, și în zilele noastre.

Spectacolul urmărește crearea în laboratoarele ideologice/științifice a „omului nou”, a spălatului pe creier și aruncă punți de înțelegere a tehnicilor de manipulare contemporane, în plină desfășurare și acum, în forme mult mai subtile.

Războiul din Ucraina, tragedia de lângă noi, sunt dublate de războiul hibrid, informațional, al intoxicării și manipulării. Arta este, așadar, dincolo de explorare a creativității, un mijloc de deconspirare a tehnicilor de manipulare, va trezi spiritul critic și gândirea independentă.

Spectacolul este dedicat victimelor manipulării ideologice din toate timpurile și mai ales celor din zilele noastre, și, deopotrivă, memoriei lui Mihail Bulgakov, uriaș scriitor de origine ucraineană, unul din puținii opozanți ai regimului sovietic. Mihail Bulgakov, un model de demnitate, luciditate și atitudine.

Scenariul: Radu Aldulescu

Distribuția:

Filipp Filipovici: Mihai Dulea

Șarik / Șarikov: Gabriel Costan

Liza Bormenthal / Dactilografa: Ruxandra Bălașu

Viazemskaia: Andreea Alice Preda

Regia și selecția muzicală: Alina Hiristea

Cadru vizual: Marius Perte și Șerban Savu

 

Ora si locul evenimentului


 

 Va asteptam la Teatrul Coquette pe:

 24 februarie, ora 19:00

 

Pret: 50 RONThis site uses cookies. Continue browsing involves their acceptance. More details
I accept