NOPTILE BARBARE

NOPTILE BARBARE

30 November
15 December
19:00
Teatrul Coquette
60 lei
Add to favorites

Descrierea evenimentului

1001 Nopti

Sinopsis

Spectacolul ”1001 Nopti”  inspirat de textul lui Mario Vargas Llosa este o compozitie complexa cuprinzand firul epic  al povestii intr-un dans. Un spectacol delicat, care cuprinde si mult umor.

Regele Sahriar, celebrul tiran care isi trimite sotiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stapanire pe el si de frica de a fi mereu tradat si inselat, de fermecatoarea Seherezada, prin povestile ei. Ea foloseste toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea si chiar reuseste s ail implice pe rege in povestile creionate. Pentru a-I capta atentia incepe cu o paralela la realitatea de care e si ea amenintata si starneste curiozitatea lui Sahriar.

Dansul sau mai bine zis expresia corporala a celor doi se intensifica pe masura ce inainteaza in poveste, aratand astfel legatura dintre ei, care devine din ce in ce mai solida. Luptele spectaculoase se transforma uneori in miscari erotice si ceea ce incepe serios se sfarseste in joace sau invers. Un spectacol invaluit in mister.

Argument regizoral

Spectacolul este impletit cu dans datorita expresivitatii aparte. Abstractul este o componenta importanta pentru pastrarea aurei de mister. Seherezada, singura femeie venita din propria initiativa la palat pentru a-I deven sotie cumplitului tiran, regelui Sahriar, are curajul de a incerca sa il salveze. Intrebarea principal de la care am pornit a fost: De ce se sacrifica Seherezada? E o dorinta de a se sinucide? Raspunsul pe care l-am ales a fost: nu, dimpotriva. Ea fiind fiica vizirului, unul dintre cei mai apropiati oameni ai regelui Sahriar, il cunostea, il iubea pe rege si vedea partea lui sensibila si vulnerabila dincolo de cumplitenia de care el dadea dovada. Iubirea ei e rasplatita, nu doar prin faptul ca isi pastreaza viata, dar reuseste prin mijloacele ei seducatoare sa il imbuneze pe tiran si sa il faca din nou omul bun, care era inainte de a descoperi tradarea sotiei si a concubinelor din harem. Datorita faptului ca regele a descoperit inselatoria lor, acesta a dezvoltat  a forma severa de paranoia, si pentru a reduce la zero orice ocazie de a mai fi tradat, a hotarat sa decapiteze zile, saptamani, luni in sir fiecare fecioare care ii devenise sotie cu o noapte inainte. Asta a dus la schimbarea lui principala, prin asta si-a interzis sa mai iubeasca.

Prin povestile spuse de Seherezada, ea ii arata ca roata norocului se poate schimba oricand si de multe ori personajul cheie inventat de ea, printul Camar Asaman, oglinda lui Sahriar, e pus in situatii  dificile, chiar umilitoare, similar situatiilor in care le-a pus pe femeile decapitate. Tot prin povesti el invata sa ierte, nu doar sa iubeasca, asa isi recapata increderea in oameni.

 

Ora si locul evenimentului

  Va asteptam la Teatrul Coquette pe:

30 noiembrie, ora 19:00

15 decembrie, ora 19:00

Pret: 60 RON



This site uses cookies. Continue browsing involves their acceptance. More details
I accept